sâmbătă, 27 iunie 2009

Damn it- you agree with me- when I saw you kickin dirt in my eye?


O sa sune stupid dar eu nu imi revin dupa moartea lui Michael Jackson.
Am luat concertul de la Bucuresti din 92 si ma uit hipnotizata la el de cateva ore in conditiile in care peste 3 zile trebuie sa dau licenta.Am fost la foarte multe concerte la viata mea,dar in momentul asta NIMIC,DAR ABSOLUT NIMIC NU SE COMPARA CU CONCERTUL ALA.
Multa lume il acuza ca a fost un pedofil, un ciudat, un prieten al lui Elizabeth Taylor,un homosexual etc etc...Dar nu pentru asta ar trebui tinut minte si sunt convinsa ca nu asta ii va fi soarta.
Stiati ca singurul DVD oficial al unui concert Michael Jackson este cel al concertului de la Bucuresti?E dincolo de cuvinte ce s-a intamplat acolo.Banuiesc ca va aduceti aminte imaginile cu femei scoase din multime pe targa.Am vazut un om in scaun cu rotile scos peste capetele oamenilor.Femei, barbati,copii-toti cu lacrimi in ochi, cantand cu el pe vremea cand nici nu se auzise de engleza prin scoli.
MIchael Jackson a cantat si a dansat ca nimeni altul.
Sincera sa fiu, cand am vazut ce se intampla in concert am zis: cacat, am luat concertu gresit de pe DC. N-are cum sa fie in Bucuresti...are omu ditai coru de africani, ingeri, gimnaste, copii sud-americani,10 costume....CAnd a mai venit un artist cu tot showu' pe la noi?
Muzica lui a avut un mesaj: a vorbit despre poluare inainte sa devina o moda la Hollywood.A vorbit despre ura dar mai ales despre iubire intre oameni.
Michael Jackson a schimbat lumea pentru totdeauna si simt ca viata mea ar fi fost cu adevarat mai saraca fara el.Nu sunt si nu am fost niciodata o fanatica lesinata, dar dati-mi voie sa plang.Muzica a murit.
I-am aratat concertul si tatalui meu, care in copilaria mea lipise un poster in sufragerie cu Michael, spre disperarea maica-mii.N-a rezistat mai mult de 5 minute.A plecat, a zis ca nu ii face bine sa vada asta. El dansa in discoteca pe muzica lui, facea schimb de casete trase pe sub mana cu prietenii, ne facea cartofi prajiti si ne usca cu foenu pe mine si pe sora-mea in timp ce pick-upu' invartea History.Am si acum vinilul ala...arata si suna senzational.

Dar niciun mare destin nu e un mare destin daca nu e curmat de tragedie.
Omul asta, prin tot ce a lasat in urma, a facut sacrificiul suprem.A pierit intr-o flacara asa cum lumina cea mai puternica arde din uleiul cel mai pur. A murit pentru ca noi sa cunoastem Artistul Total.A fost un Mesia si a reusit ceea ce numai Cristos a reusit si ceva mai mult:a plutit peste capetele celor de pe stadionul Lia Manoliu si a adus oamenii laolalta prin mesajul sau de dragoste,prietenie si pace.

There's a place in
your Heart
and I know that it is Love
R I P    MJ

17 comentarii:

Shirina spunea...

superba postare. m-a impresionat mult... imi va fi mereu dor de Michael. Oare a venit momentul sa ne obisnuim ca in viata ne va fi dor de multi oameni? Macar avem muzica lui, clipurile lui, el nu va muri niciodata in amintirea noastra!

rogue spunea...

nu vreau sa ma obisnuiesc cu gandul asta...deocamdata toti am pierdut atat de mult...
macar i-am aprins o lumanare si am avut un gand bun.
mersi ca ai venit.stiam ca si tu simti ,la fel ca si mine, nevoia sa nu lasi trecerea lui indiferenta.am fost la cel mai mre priveghi simultan din lume

Shirina spunea...

Era datoria mea fata de mine. Glad we shared it! daca nu propuneai tu, nu as fi mers!thanks :*

ioana spunea...

si eu simt ca mi-am pierdut o parte din suflet cu omul asta... Nici acum, 4 zile mai tarziu, nu-mi vine ca vocea aia pe care o cunosc atat de bine si care m-a facut fericita de atatea ori, nu o sa mai cante niciodata.. dar ca orice geniu, s-a consumat prea repede

Anonim spunea...

foarte frumos post.

imi amintesc si eu concertul de la Bucuresti, desi l-am vazut la televizor pe vremea aia. a fost impresionant.

si da, cam asa am fost si eu incepand cu noaptea in care a murit, am fost printre primii care au vazut stirea, inainte sa inceapa nebunia si cred ca a fost singurul artist cu a carui moarte am simtit ca s-a incheiat un capitol din viata mea, din generatia mea si nu in ultimul rand un artist dulce de apropiat. a inceput o furtuna imediat dupa, stateam pe un scaun in curte in ploaie si mi se parea ca pana si cerul il plange asa, linistit.
in schimb mi se parea ca majoritatea erau impresionati de stire si nu de ceva atat de personal ca moartea unui om sau a unui artist.

rogue spunea...

@ gia
I'm unworthy:)
La noi s-a simtit ca mai mult decat o simpla stire...cel putin printre apropiatii si colegii mei...ca tot aminteai de ploaie,si in Bucuresti a fost la fel.Se spune ca atunci cand ploua la moartea cuiva, respectiva persoana e trista ca s-a dus...aici a fost si ploaie si soare...cred ca abia in moarte MJ a gasit pacea ...it's kinda bittersweet.
La voi cum s-a simtit? am auzit ca s-au adunat oamenii la Notre-DAme si au facut un mass moonwalk.Asa-i?

si stii ce e trist? am vazut recent un tribut adus lui MJ la premiile BET...toti artistii astia tineri incercand sa recreeze atmosfera...nu aveau nimic din acel ceva aproape divin care exploda pe scena.

suntem o generatie care a pierdut un reper.

Anonim spunea...

am auzit si eu de ceva in fata turnului, dar din pacate, desi m-am uitat pe net inainte, nu am stiut de ea din timp si imi pare tare rau ca nu am asistat. merita omagiul nostru, al tuturor.

cat despre reactii, ziceam mai degraba la modul general. noi am terminat cursurile de ceva vreme asa ca am vazut doar cate ceva pe facebook. a plouat totusi foarte frumos atunci si culmea de abia dupa ce in urma unei asteptari destul de lungi a confirmat si CNN-ul vestea.imi venea sa imi dau palme ca aveam si eu senzatia aia rusinoasa de "da' ziceti odata ca am inteles bine din prima".

mi-a placut in schimb emisiunea lui andrei gheorghe de luni, sincera, asezata, fara "linie melodica" predefinita, plina de respect si sigur ca trista. daca ai timp si chef sa o asculti am atasat-o la post. era exact ce asteptam, deloc strident si exact cum trebuie.

rogue spunea...

mersi....e dimineata rau si acu o tai la vama veche.dar mi-ar face placere sa o ascult cand ma intorc :)

oh, spunea...

are you seriously?

Alexandra(love) spunea...

si eu am fost socata sa aud ca a murit...chiar daca nu am mai auzit de el in ultimul timp intotdeauna mi-a placut muzica lui...si vocea..ce voce!!! felicitari!...un omagiu superb adus Regelui.....m-a impresionat articolul tau,si sincer, nu am putut sa imi retin lacrimile.

Anonim spunea...

jeez u gotta be kiddin right? :)

Anonim spunea...

i mean, daca michael a "schimabat lumea" - ce naiba au facut astia, au inventat'o? :)

http://www.youtube.com/watch?v=sEwNvB_EJVc&feature=related

rogue spunea...

rolling stones pot fi bagati in aceeasi oala cu pink floyd, the beatles si altii asemenea...marele merit al lui michael jackson a fost faptul ca era un limbaj universal,din papua noua guinee si pana la vanatorii de foci din arctica toata lumea stie cine e MJ. ma indoiesc ca la moartea lui mick jagger se va sinchisi careva sa iasa din casa si sa puna o lumanare la ambasada SUA.

Anonim spunea...

a te referi strict la popularitate?

pai atunci madonna sau george michael [tot produse, ca si MJ, ale anilor 80 - a fost atunci un fel de craze for myth-making or smth... si queen au patit la fel] ar provoca aceeasi reactie dac'ar muri maine.

oricum nu amesteca beatles: aia's dincolo de comparatie.

rogue spunea...

michael jackson transcende ideea de popularitate.
nu contest meritele altor artisti, nu incerc sa fac un fel de bruzli il bate pe vandam.

George Colang spunea...

aseara am auzit pe o terasa mj. ciudat, totul mi se pare ciudat, chiar si acum 3 sec a trecut unul cu masina, iarasi mj. de ce toate astea acum?

rogue spunea...

intrebarea de 1.000.000.
pentru ca omul a fost ani de zile in afara scenei....peste muzica lui s-a asternut un strat destul de consistent de scandaluri ceea ce a pus in umbra arta lui. acum ca s-a pus capat speculatiilor,muzica a revenit in prim plan....si cand faci o comparatie intre muzica lui Michael Jackson si cam tot ce se da acum pe MTV, iti dai seama ca ...damn, e minunat.