luni, 18 mai 2009

Eurodesilusion

Multa lume nu intelege de ce astept Eurovisionu an de an cum il asteapta copiii pe Mos Craciun la gura sobei. Atata scandal, melodii gay si tricouri mulate, falseuri si mari dezamagiri, in combinatie cu sentimentu acut al checului de care sufera romanu de cand se stie : a fost blat! 

Desigur ca exista un joc geo-politic in care tarile scandinave si Azerbaidjan combinat cu San Marino, condus de un mastermind ca Malta al carui singur scop e sa ne rapeasca noua binemeritata glorie. Am avut RETETA : fata frumoasa+

                                                                        voce

                                                                        femei bune

                                                                         tzatze

                                                                         craci

                                                                         tobe pe banda

                                                                         Laurentiu Duta.

Check,check, check,check, check, check.

Asa ca de unde abia locu' 19?

Ce-i drept , la prima auditie si mie mi s-a parut o prestatie stearsa. Dar sa fim seriosi, comparativ cu alte prezente care m-au oripilat sau m-au lasat complet rece...cred ca se gasea un loc si pentru Elena Gheorghe, aceasta vestala declarata (cu fiecare ocazie).

Sa va dau cateva  exemple de melodii mult mai nasoale :

  •  Azerbaidjanu (locul III) : daca femeia aia nu era atat de buna si nu ar fi distras pe toata lumea ar fi luat fix jumatea lu' cinci. Care nu este 3.It sounded like Pepe on crack.
  • Armenia (locul X) : doua gemene siameze turbate, nevestele lu binladen, imbracate pana-n dinti ne zic noua sa shake and move our body.Yo Ya Yo.
  • Grecia (locul VII) ; deci cam cat de gay poti sa fii? cineva sa-i tricoteze juma de tricou, ca baiatu a fugit de la Materna.
  • Croatia (locul XVIII) :...what the fuck is Croatia anyway?

    Nu,nu am terminat- exista si melodii faine cantate execrabil live:

  • Rusia (locul XI) : incep sa cred ca  Blaxy Girls nu se faceau de ras pe langa fata asta
  • Turcia (locul IV) : ce melodie faina, ce ritm, ce spectacol. Help! She can't sing!

    Au fost si momente faine, asta fiind motivul pentru care pandesc eurovisionu in fiecare an. Anu trecut m-am ales pe player cu melodia  compusa de Dana International pentru Israel (Boaz Mauda)- As if here si cu Armenia (Sirusho- Quele Quele).

      Anul asta deja am incarcat-o pe Nelly Ciobanu (Moldova): e senzationala femeia, ce voce, ce prezenta, ce incarcatura. Ma buseste plansu si imi aduce aminte ca-s romanca.

Pe langa  Nelly Ciobanu, mi-a placut turcoaica, omitand faptul ca femeia nu poate sa cante live.

Alte melodii decente:

  • Islanda : femeia aia era ireal de frumoasa. Pacat ca bunica-mea la 68 de ani e imbracata mai bine ca ea.
  • Marea Britanie : atat am de zis- ce rochie!
  • Ucraina : that girl's got big balls 

Oameni buni, la ce va asteptati cand noi incercam sa vindem cioara vopsita? Europei i se ridica paru pe spate numai cand aude de Romania. Tarilor Balcanice probabil ca nu le-a picat prea bine faptu ca noi traim intre Carpati. Una peste alta, dincolo de legitimitatea geo-politica a tarii noastre, melodia a fost rasuflata, banala, coregrafia depasita, tocurile prea inalte si fumurile nejustificate.

Dar asta nu inseamna ca popogheiu  care a castigat, a si meritat asta. For chrissake, omu a facut playback la vioara, a afisat un fatau de provincial tamp pe tot parcursu melodiei, iar pe restu a racnit versuri stupide si fara noima : I'm in love with a fairytale, even though it's hard....

Sau vino in lumea barbie sa ne distram si sa ne jucam.

Cred ca oamenii aia din juriu, care au crescut cu un brontozaur in curte,ar trebui sa-si dea foc.

Oh well, pana la urma toate mizeriile de dinaintea, din timpul, si din urma concursului sunt mai bune decat concursul insusi.

Este?

6 comentarii:

Shirirna spunea...

"I'm in love with a fairytale, enethough IT HURTS" zice popogheiu ala mic si simpatic. Mie mi-a placut, mi se pare ca Europa incepe sa iasa din pubertatea plina de tzatze si manele si incepe sa aprecieze inocenta si simplitatea.

Anonim spunea...

Si eu m-am uitat ieri si m-am enervat. bleah. Unde e epoca ABBA?

Singurul an in care mi-a placut a fost anul in care a mers Taxi cu Luna cantata in engleza. Parca asa ii zicea. Evident majoritatea a fost orbitoare si nu a fost de aceeasi parere.

rogue spunea...

shiri,honey...numesti aia inocenta?io o numesc new age O-zone

gia, epoca ABBA nu se mai intoarce.ever.
am observat ca daca vrei sa-ti pastrezi sanatatea nu trebuie sa iei in serios concursu asta.

frostbite bug spunea...

popogheiu facu si plagiat pe cateva masuri, la limita cat sa nu fie luat la ochi. dar ma rog... idee e: cum poti sa te uiti la porcaria asta? spune-mi macar ca le-ai vazut pe youtube si ca n-ai facut asta sambata seara!! :)

Jeannine spunea...

si portughezii au cantat fain, nu sunt eu flower power dar a fost "senzeisanal", in rest total de acord cu tine, mai putin la rochii :).

Sadman spunea...

"It sounded like Pepe on crack."
era sa cad de pe scaun de ras :))))